Ugodna in poceni zimska oprema, nove gume

Ugodne pnevmatike

Poceni gume

Zanimivo: zimske in letne pnevmatike po nizkih cenah

Šofer, katerega vozilo pozimi ali v zimskih razmerah nima primerne zimske opreme, se kaznuje v skladu s 114. členom ZVCP-1 z globo 120, če pa je zaradi tega oviran ali onemogočen promet ostalih vozil, pa z globo 400 EUR. Pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik se kaznuje za tak prekršek z globo najmanj 1.200 (odgovorna oseba najmanj 120) evrov, če je zaradi tega oviran ali onemogočen promet, pa z globo najmanj 4.000 (odgovorna oseba najmanj 400) EUR. Danes so gume bolj vzdržljive in kakovostnejše kot pred leti. Proces izdelave in razvoja avtomobilskih pnevmatik je napredoval, kljub vsemu pa je dobro pnevmatike zamenjati na vsakih nekaj sezon, saj se njena prožnost in odzivnost z leti poslabša. S tem pa je tudi varnost na vozišču slabša. V Sloveniji večina voznikov dvakrat na leto na svojih osebnih vozilih zamenja letne oziroma zimske pnevmatike. Ko pa se te obrabijo, jih je potrebno zamenjati oziroma kupiti nove. Tu pa ponavadi nastopijo težave, ko kupec ob nakupu ne ve, koliko so te nove gume stare oz kdaj so bile proizvedene. Veliko lastnikov vozil odlaša z menjavo letnih pnevmatik za zimske in obratno. Toda na dolgi rok s takim načinom ne prihranijo, saj letne gume niso primerne zimskim voznim razmeram, pravtako zimske pnevmatike niso za poletne temperature, saj se pnevmatike dosti hitreje obrabljajo in izgubljajo svoje vozne lastnosti. Nove gume po ugodni ceni lahko ugodno kupite tudi preko spletne trgovine. Vaše gume so lahko tudi sezonsko shranjene pri vulkanizerjih. Primerno shranjene bodo vaše rabljene letne gume počakale na naslednjo sezono. S tem ste prihranili čas in prostor za shrambo, pravtako pa bodo letne in zimske gume shranjene na primeren način. Verjetno ste naveličani iskanja gum pri različnih prodajalcih in si želite, da bi lahko zimske ali letne pnevmatike za osebna vozila, kombije ali motorna vozila preprosto kupili na enem mestu in to po izjemno nizkih cenah? Prednost nakupovanja avto pnevmatik na internetu je vsekakor nižja cena, kot pri vulkanizerjih. Imajo pa vulkanizerske delavnice prednost, da vam kupljene gume tudi namestijo, pravtako pa so dolžne prevzeti vaše stare obrabljene in dotrajane pnevmatike. Zakon o varnosti cestnega prometa (Ur. list RS št. 56/08) v 114. členu določa, da morajo biti vsa vozila pozimi in v zimskih razmerah opremljena s predpisano zimsko opremo in določa, da morajo imeti vozila na cestah v Republiki Sloveniji med 15. novembrom in 15. marcem naslednjega leta in tedaj, ko se ob sneženju sneg oprijema ceste ali je cestišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo predpisano zimsko opremo.

Montaža zimskih in letnih pnevmatik po ugodnih cenah

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto ustrezno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke pnevmatik lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava gum je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Razvoj gum oz. avtomobilskih gum so poleg izumitelja pnevmatike Dunlopa, nadaljevali še angleža Sinclair ter Edlin. Leta 1890 je mehanik Wilch avto pnevmatiko razdelil na dva dela in sicer zunanji plašč ter notranjo zračnico. Nadaljni razvoj pnevmatik sta nadaljevala francoza, brata Michelin. Razvoj avtomobilske pnevmatike se je nato razvijal vzporedno z avti. Avtomobilska guma nastane s pomočjo vulkanizacije kavčuka. Končni proizvod je avto pnevmatika, ki je prožna, odporna na kemijske reakcije, spremembe vremena in zato zelo primerna za uporabo v avto industriji. Blagovne znamke avtomobilskih pnevmatik so: B.F. Goodrich, Barum, Bridgestone, Cheng Shin, Continental, Cooper, Dayton, Delinte, Diversen, Double Coin, Dunlop, Durun, Falken, Firestone, Fulda, Fullrun, Fullway, Gajah Tunggal, General, Gislaved, Golden tyre, Goodyear, Gremax, Hankook, Jinyu, Kleber, Kumho, Ling Long, Marshal, Masterstell, Matador, Maxxis, Meteor, Michelin, Milestone, Nankang, Nexen, Nokian, Pegasus, Pirelli, Regal, Roadhog, Roadstone, Semperit, Sportiva, Sumitomo, Toyo, Tyfoon, Uniroyal, Viking, Vredestein, Wanli, Yokohama, … To so samo najboljši in najbolj znani proizvajalci avtomobilskih in motornih pnevmatik, a nikakor ne edini. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za moto vozila, motorje, osebna vozila, terence, SUV-je, dostavna ali kombi vozila, traktorje, kamione, delovne stroje, kot so bagri, nakladalniki, viličarji, … Zaradi varnosti v prometu je potrebno gume ustrezno zamenjati.

<< Domov