Postopek izdelava vrat

Vrata

Ob iskanju novih plastičnih oken in pvc vrat, je posebej pomembno, da iščemo v prvi vrsti kvaliteto in zanesljivost, ne samo nizko ceno. Ugodna cena lahko pomeni, da imajo okna in vrata slabše profile, manjše število komor, so brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na daljši rok lahko razmeroma nizka cena, pomeni tudi dražji nakup okna in vrat.

Ko se odločite za izvajalca menjave pvc oken, je dobro pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v bloku, naprimer v pritličju večjih težav ne bi smelo biti. Stara okna lahko samo odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno zamenjave oken. Je pa dobro, da se izbere tudi možnost deponije oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

Najpomembnejši faktor je, ki ga je potrebno upoštevati pri izbiri oken in vrat, je, kako bodo nova okna vplivala na energijske vrednosti hiše oz stanovanja. Upoštevati je potrebno vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri novih oknih je zelo pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Dobro izolacijo je mogoče izboljšati z vključitvijo plina argona med stekli, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih in steklih. To pomaga zmanjšati količino toplote, ki prehaja skozi okno.

Strokovno nameščanje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, ki so potrebni za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Odločitev za PVC okna in vrata lahko zmanjšajo vpliv vašega stanovanja na zunanje okolje in zmanjšuje količino potrebne energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Menjava oken in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga zniževati vaše stroške za ogrevanje. Nekvalitetna PVC okna so eden od največjih virov toplotne izgube, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visokih stopenj uhajanja toplote. Z namestitvijo energetsko varčnih oken lahko prihranite od 25 do 50 procentov potrebne energije, ki jo porabite za ogrevanje doma.

<< Domov