Pvc stavbno pohištvo

Pvc stavbno pohištvo, pvc okna in vhodna vrata

Pri iskanju novih plastičnih oken in vrat, je izredno pomembno, da iščemo predvsem kvaliteto in zanesljivost, ne samo ugodno ceno. Nizka cena za pvc okna lahko pomeni, da imajo okna in vrata slabše profile, manjše število komor, brez plina med stekli, slabšo zasteklitev, ipd. Na daljši rok lahko ugodna cena, pomeni tudi dražji nakup pvc oken in vrat.

Odločitev za PVC okna in vhodna vrata lahko zmanjša vpliv vašega doma na zunanje okolje in zmanjša količino potrebne energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje vašega doma.

Najpomembnejši element je, ki ga je potrebno upoštevati pri izbiri oken in vrat, je, kako bodo nova okna vplivala na energijske vrednosti hiše oz stanovanja. Upoštevati morate vrsto materiala in območje, v katerem živite. Na primer, stopnjo vlažnosti in temperature, podnebja, ki se spreminja, ipd. Pri novih oknih je zelo pomembna energetska učinkovitost in izolativnost. Izolacijo pvc okna je mogoče izboljšati z vključitvijo plina argona med stekli, z uporabo dvojne plošče za okna, ali celo trojne zasteklitve in z uporabo dvojne glazure na oknih in steklih. To pomaga zmanjševati količino toplote, ki prehaja skozi steklo.

Zanesljivo montiranje novih oken in vrat lahko zmanjša količino energentov, potrebnih za ogrevanje vašega doma, zato izbirajte le izkušene mojstre.

Zamenjava oken in vrat z inovativnimi možnostmi lahko pomaga občutno znižati vaše stroške za ogrevanje. Neučinkovita okna so eden od največjih virov toplotnih izgub, zaradi nizke izolacijske sposobnosti in visoke stopnje uhajanja. Z namestitvijo energetsko varčnih oken lahko prihranite od 25 do 50 odstotkov potrebne energije, porabljene za ogrevanje in hlajenje v domovih. p

Ko se odločite za izvajalca menjave pvc oken, je potrebno pripraviti teren za samo menjavo. Če ste v stanovanju, recimo pritličje večjih težav ne bi smelo biti. Stara okna lahko sami odstranite, čeprav s tem ne boste prihranili, saj je to ponavadi všteto v samo ceno menjave oken. Je pa dobro, da se izbere tudi možnost deponije oz reciklaže starih oken, ker vas vsakršno pospravljanje in odvažanje na deponijo stane.

<< Domov