Ugodne cene

Dobre gume

Ugodne in kvalitetne avtomobilske pnevmatike

Vaš avtomobil najbolje deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne gume. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za večjo varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike omogočajo najboljšo varnost v prometu in bolj stabilno obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne gume in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer pravilno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile dobre zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo se šteje tudi letne pnevmatike na vseh štirih kolesih in ustrezne snežne verige, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Le zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Razlogi zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo absolutno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih pnevmatik si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene uporabi v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za najboljše gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov